Ostry Sos Będzie Piekło Dybuk 200ml
Dybuk to nasz czwarty autorski sos – tym razem postawiliśmy na aromatyczną, nietuzinkową i niedocenianą paprykę LEMON DROP, czerwoną pomarańczę, soczystą marchewkę, piwo Tropical IPA, duuużo trawy cytrynowej, imbiru i palące Habanero. Jest zupełnie odmiennie - i jest petarda! Tworząc go myśleliśmy o letnim rozgrzanym powietrzu, przesiąkniętym zapachami owoców i przypraw – ale bez nadmiernej słodyczy, za to z nutką korzenności i soczystej czerwonej pomarańczy... Dajcie się porwać!
Dybuk to nasz czwarty autorski sos – tym razem postawiliśmy na aromatyczną, nietuzinkową i niedocenianą paprykę LEMON DROP, czerwoną pomarańczę, soczystą marchewkę, piwo Tropical IPA, duuużo trawy cytrynowej, imbiru i palące Habanero.
Jest zupełnie odmiennie - i jest petarda!
Lemon Drop zaskoczy Was niezwykłą świeżością i soczystością smaku – ma w sobie też ciekawą, cytrusowo-tropikalną nutę (i wbrew pozorom zapewnia całkiem niezłym poziom palenia – jest to chili które osiąga do 30 000 SHU). O resztę palących doznań dba klasyczne, suszone Habanero – palenie ciągnie się za Dybukiem jeszcze długo...
Kompozycja Dybuka jest bardzo letnia, owocowa i pełna cytrusowych doznań, z wyraźnym akcentem trawy cytrynowej, pikantnego imbiru, lekko kwaśnego piwa tropical IPA i oczywiście – papryki.
Tworząc go myśleliśmy o letnim rozgrzanym powietrzu, przesiąkniętym zapachami owoców i przypraw – ale bez nadmiernej słodyczy, za to z nutką korzenności i soczystej czerwonej pomarańczy... Dajcie się porwać!
Dybuk to nasz (jak do tej pory) najmniej ostry sos (ale za to mocny smakiem!) – co zupełnie nie znaczy, że polecamy go początkującym Ostrożercom – palenie będzie was nawiedzać niepokojąco długo...
Do czego używać?
Wbrew pozorom Dybuk jest dość uniwersalnym ostrym sosem – ale polecamy go szczególnie do curry, dań kuchni azjatyckiej, drobiu, sałat, krewetek, makaronów i jajek.
Eksperymentujcie!
Skład: sok z czerwonej pomarańczy, piwo IPA, cebula, marchew, ocet jabłkowy, papryka Lemon Drop (susz), pasta z trawy cytrynowej (trawa cytrynowa, woda, sól, ocet), cukier trzcinowy, pasta z imbiru (imbir, cukier trzcinowy, ocet ryżowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), sól
Pojemność: 200ml
Kraj pochodzenia: POLSKA!
-
OstrośćZapachSmak-
-
OstrośćZapachSmakZdecydowanie najsłabszy sos z trójcy będzie piekło. Zarówno pod względem smaku jak i ostrości.
Dominuje tutaj trawa cytrynowa oraz sok z pomarańczy.
Zdecydowanie nie moje klimaty smakowe, ale komuś może posmakować. -
OstrośćZapachSmakSos pachnie naprawdę ładnie, lekko kwaśno/owocowy smak bez wyraźnie wyczuwalnego octu za to duży plus! Ostrość wyczuwalna ale nie paląca, polecam osobom które zaczynają przygody z ostrzejszymi rzeczami niż np Tabasco