Ostry Sos Dziki Bill Ninja 200ml
Sos Dziki Bill Ninja to prawdopodobnie najostrzejszy polski sos wykonany wyłącznie z papryki (i to polskiej!). Stworzono go z królowej ostrości, najostrzejszej z ostrych – Caroliny Reaper, więc miejcie na uwadze, że ten przyjemniaczek naprawdę nie bierze jeńców. Ale to nie wszystko – Ninja jest podstępny i atakuje znienacka, wtedy kiedy się zupełnie tego nie spodziewasz...
UWAGA! PRODUKT LIMITOWANY – MAŁA PARTIA!
Sos Dziki Bill Ninja to prawdopodobnie najostrzejszy polski sos wykonany wyłącznie z papryki (i to polskiej!). Stworzono go z królowej ostrości, najostrzejszej z ostrych – Caroliny Reaper, więc miejcie na uwadze, że ten przyjemniaczek naprawdę nie bierze jeńców. Ale to nie wszystko – Ninja jest podstępny i atakuje znienacka, wtedy kiedy się zupełnie tego nie spodziewasz.
Najpierw zachwyci Cię jego intensywnie paprykowy aromat, bardzo nietuzinkowy posmak zielonej herbaty sencha, nuta sosu sojowego i czosnku... aż tu nagle HADZIA!!!
Dziki Bill Ninja atakuje całą swoją mocą – i wierzcie lub nie, jest w tym lepszy niż Chuck Norris. Jego kopniaki dotkną Was tam, gdzie boli najbardziej – po chwili będzie płonąć cały wasz przełyk i żołądek, nie wspominając oczywiście o twarzy... Cierpienie zajmie Wam trochę czasu, dlatego lepiej weźcie wolne na resztę dnia ;)
Poza drobnym faktem, że jego moc sprawia iż większości ludzi zaczyna topić się twarz, Dziki Bill Ninja jest naprawdę pysznym sosem – jeśli będziesz w stanie wytrzymać ten poziom, może okazać się że jego smak Cię uzależni.
Ninja to bardzo nietypowe połączenie papryki z herbatą sencha w iście japońskim klimacie, świetnie dobranymi przyprawami i kompozycją. Poleca się praktycznie do wszystkiego! Oczywiście raczej dla zaawansowanych Ostrożerców – żeby nie było, że nie ostrzegaliśmy. HADZIAAA!
Składniki: papryka Carolina Reaper (33%), esencja z herbaty sencha, pulpa pomidorowa (pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), ocet ryżowy, cukier, czosnek, cebula, olej rzepakowy, sos sojowy (woda, ziarno soi, sól, ocet spirytusowy), papryka Trinidad Moruga Scorpion (susz), sól
Pojemność: 200ml
Kraj pochodzenia: Polska
-
OstrośćZapachSmakŚwietna pozycja na sos 'codzienny' kiedy chcemy dodać go bezpośrednio do potrawy. Smak jest naprawdę wyjątkowy i dobrze zbalansowany, użycie go jako sosu w którym się coś macza sprawi że zostaniemy z wypiekami na dłużej :)
-
OstrośćZapachSmakSmaczny, gryzie w gardło i utrzymuje się dłuższą chwilę. Nie dla początkujących, a dla zaawansowanych stanowi ciekawy dodatek do każdej potrawy( z niedzielnym rosołkiem idealny)
-
OstrośćZapachSmakPo ostrości spodziewałem się więcej aczkolwiek nie jest najgorszy, być może już się zahartowałem :D
Smak rewelacyjny, trochę przypomina mi smak Scorpiona od roleskiego. Zapach też bardzo dobry -
OstrośćZapachSmakTen to zdecydowanie ma kopa. To jest o dwie klasy mocniejsze niż YOLO, nie myślałem, że Dziki Bill ukręci taki sosik a tu proszę jaka niespodzianka!
Polecam fanom naprawdę mocnego kopa, dodawałem sobie do zup i makaronów, a jak ktoś woli bezpośrednio to też dobrze spiecze. -
OstrośćZapachSmakBardzo ostry sos, nie jestem początkujący ale dał mi niezle popalić. Świetna kompozycja papryki i herbaty, ocet niewyczuwalny. Polecam i na pewno będę zamawiał ponownie
-
OstrośćZapachSmakEkstrema to to nie jest . W temacie ostrości rozczarowanie. Nie mniej sos smaczny . Właściwie bardzo dobry. Więcej mocy!!!!
-
OstrośćZapachSmakZnakomita kompozycja, orzeźwiająca dzięki karolince, skorpionowi i herbatce. octu prawie nie czuć, co jest plusem. nie przegięty. Smaczny. Naprawdę ostry.
-
OstrośćZapachSmakPyszny sos, świetny aromat - czuć, że ktoś tworzył go z pasją i dobrym gustem. Ostrość bardzo wysoka, zdecydowanie odradzam początkującym ale cała reszta chiliheadów zdecydowanie będzie czerpać z tego sosu mnóstwo przyjemności. Jeden z najlepszych jakie jadłem a było tego na prawdę sporo.
-
OstrośćZapachSmakMiałem dużą przyjemność spróbować go jeszcze przed oficjalną premierą. Dobrze go zapamiętałem, i mogę o tak ostrym sosie powiedzieć po pierwsze: zrównoważony. Świetny balans między wulkanicznym paleniem a bardzo wyrazistym smakiem.