
Dziki Bill Wild Sour Habanero to przepyszny, kwaskowaty sos (ale nie octowy! A w życiu!!!) stworzony w kooperacji z Pinta Barel Brewing - z okazji 10-lecia Dzikiego!
Wild Sour Habanero nie jest dla każdego (tak właśnie lubimy mówić, żeby zostało więcej dla nas) - polubią go fani sosów z wyczuwalną kwaśną nutą. Nie mylcie tego jednak z octowością - ten smak pochodzi z genialnego kwaśnego piwa (sour) od Pinty - Cherish.
Ten cudak (piwo, znaczy się) był leżakowany przez 2 lata w dębowych beczkach oraz dodatkowo 10 miesięcy ze świeżymi Polskimi wiśniami. Jest kwaśny i cudownie owocowy, a więc sos Dziki Bill Wild Sour Habanero dzięki niemu również - wszystko jest jednak perfekcyjnie wyważone. Oczywiście w warstwie palenia tropikalne Habanero - co czyni ten produkt smakowitym, uniwersalnym ostrym sosem codziennego użytku. My przepadliśmy!
Ducha tego produktu najlepiej oddają słowa Twórcy (Rysiu, pozdrowienia!)
"Co to za kwaśna mina? Urodzinowa kooperacja z Pintą Barrel Brewing to jeden z 10 limitowanych sosów stworzonych na 10 urodziny Dzikiego Billa. Czy to właśnie ten zostanie na dłużej?
Nigdy wcześniej nie stworzyliśmy takiego kwasiora! Ogromną robotę robi tutaj głównie sour Cherish od Pinty Barrel Brewing. Wild Ale z wiśniami i skórką z cytryny wspaniale podbija kwaśność, a w połączeniu ze świeżą papryką słodką i suszem habanero tworzy rześką kompozycję. Od zawsze zadawano nam pytanie – który z sosów jest podobny do Tabasco? Otóż nadal żaden, ale ten ma podobny charakter i zastosowanie!"

Ostrość sosu Dziki Bill Wild Sour Habanero jest przyjemna, umiarkowana, idealna na co dzień.
Intensywny, wytrawny - świetny do kurczaka w panierce, frytek, głęboko smażonych rzeczy, skrzydełek buffalo - i tak naprawdę do wszystkiego!
Skład: Pulpa pomidorowa, papryka czerwona świeża, sour ale, sok z cytryn, ocet spirytusowy, cukier, czosnek, sól, olej rzepakowy, susz habanero.
Objętość netto: 200 ml
Kraj pochodzenia: POLSKA
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.