Sos Dziki Bill Szwarcwald z wiśniami i czekoladą 200ml
Ostry sos deserowy? No co wy! A jednak – jak to mówią – przeciwieństwa się przyciągają! Dziki Bill Szwarcwald ma słusznie kojarzyć się z tortem – ale takim, do którego cukiernikowi wlało się kapkę ostrego sosu (zamiast spirytusu! ;)). Efekt jest po prostu genialny – słodki, czekoladowy, z kwaskowatą nutką wiśni i ostrym, zupełnie nieprzeciętnym finiszem.
Dziki Bill - 100% POLSKIE OSTRE SOSY!
Seria sosów Dziki Bill narodziła się w Polsce - z pasji do ostrości dwóch wielkich jej fanów.
To sosy, które nie idą na żadne kompromisy - są palące, wykonane ze 100% naturalnych składników i uzależniająco smaczne!
Ostry sos deserowy? No co wy! A jednak – jak to mówią – przeciwieństwa się przyciągają!
Dziki Bill Szwarcwald ma słusznie kojarzyć się z tortem – ale takim, do którego cukiernikowi wlało się kapkę ostrego sosu (zamiast spirytusu! ;)). Efekt jest po prostu genialny –słodki, czekoladowy, z kwaskowatą nutką wiśni i ostrym, zupełnie nieprzeciętnym finiszem.
Pikantny, ale nie dominujący, przyjemnie rozgrzewający - każdy składnik ma tam swoje miejsce, jak w świetnie skomponowanym deserze.
I wbrew pozorom – nie tylko do deserów się nadaje! (ale szaleńczo polecamy!)
P.S – jest to młodszy brat Leviathana,bez dodatku kokosa.
Słowo od twórców:
„Pamiętasz, kiedy po raz pierwszy napiłeś/aś się gorącej czekolady z chili? Pomysł wydawał się dziwny, ale intrygował, i okazało się, że jest w tym połączeniu coś głęboko… sensownego. Zadowalającego. Rozgrzewającego od środka. Przeplatająca się ze słodyczą ostrość. Inspirowani tym przeżyciem stworzyliśmy sos Szwarcwald. Dziwny. Intrygujący. Gęsty od czekolady prosto z lokalnej polskiej manufaktury Beskid Chocolate, słodko-kwaśny od wiśni i ostry od papryczek Habanero, jednocześnie prosty i mistrzowsko skomponowany.
Jak sama nazwa wskazuje, świetnie nadaje się do deserów: wspaniale sprawdzi się jako polewa do lodów, gofrów, szarlotki, sernika, churrosów… My najbardziej lubimy traktować go jako polewę czekoladową do serniczka i podawać niczego nie spodziewającym się gościom ? (ale nie zdarzyło się jeszcze, żeby nie zjedli!).
Polej nim pankejki albo naleśniki, swoją śniadaniową owsiankę albo croissanta do kawy.
Ale to nie wszystko. Szwarcwald będzie też doskonałym uzupełnieniem wytrawnych dań, takich jak meksykański sos mole poblano, gdzie z powodzeniem zastąpi czekoladę, kakao i ostre papryczki.
Można też połączyć wytrwane ze słodkim inaczej – potraktować ten sos jako dip do maczania panierowanych i smażonych finger foodów takich jak skrzydełka, nuggetsy, krewetki czy warzywa (polecamy w tym celu np. frytki z batatów).”
Sprawdź nasz przepis na czekoladowe brownie z sosem Dziki Bill Szwarcwald! Petarda :)
KLIK
Skład: Wiśnie, ocet balsamiczny (ocet winny, barwnik E150d), cukier, woda, czekolada gorzka 70% (ziarna kakaowca, cukier, lecytyna sojowa), kakao, Habanero (susz).
Pojemność: 200ml
Wyprodukowano w Polsce
Ostrość w Skali Scoville'a: brak danych
Ostrość w skali Ostrożerców: