Ostry sos Lubelskie Słoiki Czoch'n'Chill 110ml

Symbol: A-27

"W tym sezonie inspiracja tajską srirachą występuje u nas w dwóch wersjach. Oto jedna z nich: Dwa wiaderka świeżej radykalnie ostrej papryczki Bird's Eye, dwa wiaderka słodkiej i kwiatowej w smaku Aji Santa Cruz, jedno pełne cytrynowej papryczki Purple UFO zmieszaliśmy z polskim „Czochem”, zasypaliśmy cukrem trzcinowym i poddaliśmy wstępnej fermentacji. W ten prosty sposób powstała nasza turbo „kwiatowa” w smaku i solidnie pikantna, ale nie miażdżąca ostrością wersja popularnego tajskiego sosu „Sriracha”."

Dostępność: Mało
39.99
37.19 cena z kodem: HOTLOVE25
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
szt.
Zostaw telefon
Zamów w ciągu
a paczkę wyślemy dziś
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
14.59
  • Odbiór osobisty 0
  • Pocztex PUNKT lub AUTOMAT 14.59
  • InPost Paczkomaty 24/7 14.89
  • Pocztex KURIER 14.99
  • Pocztex PUNKT lub AUTOMAT (Pobranie) 15.99
  • InPost KURIER 15.99
  • Pocztex KURIER (Pobranie) 16.99
  • InPost KURIER (Pobranie) 17.99
  • InPost Paczkomaty 24/7 (Pobranie) 18.49
  • Inpost Paczkomaty PACZKA W WEEKEND 20.99

Lubelskie Słoiki to plantacja chili i przetwórnia zrodzona z miłości do ostrości.
Produkują kraftowe ostre sosy z papryk, które sami uprawiają - a uwierzcie, jest tego trochę!
(byliśmy, widzieliśmy na własne oczy!).
Lubelskie Słoiki stawiają na ogromną różnorodność odmian, a swoje produkty kierują w szczególności do miłośników ostrej kuchni. Ich przewagą są bardzo złożone, niezwykle wręcz dopracowane kompozycje, o jakich wcześniej Wam się nie śniło!
Ich sosy mają bardzo limitowany nakład i zmieniają się co roku!

 

Czoch'n'Chill to turboczosnkowa eksplozja paprykowego smaku!
Lekko fermentowany, ale nie przesadnie kwaśny, mega czosnkowy, wyrazisty i dodający ostrości "tak w punkt!"

Słowo od twórców, bo to oni najlepiej są w stanie oddać ducha tego sosu:

"W tym sezonie inspiracja tajską srirachą występuje u nas w dwóch wersjach. Oto jedna z nich:
Dwa wiaderka świeżej radykalnie ostrej papryczki Bird's Eye, dwa wiaderka słodkiej i kwiatowej w smaku Aji Santa Cruz, jedno pełne cytrynowej papryczki Purple UFO zmieszaliśmy z polskim
„Czochem”, zasypaliśmy cukrem trzcinowym i poddaliśmy wstępnej fermentacji. W ten prosty sposób powstała nasza turbo „kwiatowa” w smaku i solidnie pikantna, ale nie miażdżąca ostrością wersja popularnego tajskiego sosu „Sriracha”. W smaku poczujesz świeże owoce, kwiaty, słodkie pomidory - to smaki fermentowanych papryczek, nie owocowo-warzywnych dodatków! Doprawisz nią wszelkie krótko smażone w woku dania, super pasuje jako dodatek do ramenów czy gęstych zup - kremów, współgra z grzybami i owocami morza, jest w stanie zastąpić klasyczny ketchup!

 

Skład: ostre papryki chili (Bird’s Eye, Purple UFO, Aji Santa Cruz), czosnek, cukier trzcinowy, ocet z mirabelek BIO, Ocet z malin BIO, sól kamienna z Kłodawy

 

Kraj pochodzenia: Polska!
Pojemność netto: 110ml


Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: